USLOVI ZA PRIMANJE PSA U PANSION

  1. Pas mora da bude socijalizovan i da se lepo slaže sa ostalim psima, a veliki psi moraju doći na procenu u pansion, pre prijema – naravno, svaki pas se ponekad posvađa sa drugim psom i to je ok dok je u granicama normalne odn. dok pas nije agresivan, ne napada drugog psa bez razloga i ne nanosi bilo kakvu vrstu povreda drugom psu. Psi koji su napadački nastrojeni, destruktivni i agresivni prema psima i ljudima neće biti primljeni u pansion.
  2. Pas mora da bude lepo vaspitan i samostalan – ukoliko pas bude pravio buku tokom noći i pri tom uznemiravao druge pse dok spavaju i odmaraju, neće više biti primljen u pansion. Vaspitajte svog psa na vreme i navikavajte ga da spava samostalno i odvojeno od vas, a ne sa vama u krevetu. Psi koji su jako neposlušni, razmaženi i ne znaju lepo da se ponašaju u prisustvu drugih pasa i ljudi, neće biti više primani u pansion kao i mužjaci koji imaju prenaglašenu seksualnu želju i zbog toga uznemiravaju druge pse (rešenje – kastrirati psa).
  3.  Vakcina protiv besnila (jednom godišnje) i mikročip su obavezni – prilikom prijema u pansion, obavezno je da ponesete plavi pasoš odn. plavu knjižicu u kojima se nalaze dokaz o redovnoj godišnjoj vakcinaciji protiv besnila i čipovanju. Bez toga nećemo primiti psa u pansion.
  4.  Vakcina protiv zaraznog psećeg kašlja (Bordatella) i petovalentna vakcina nisu obavezne ali ih toplo preporučujemo – naročito u prolećnom periodu, kada virusi bujaju, a u pansionu je veća šansa da Vaš pas pokupi virus ukoliko ga niste adekvatno zaštitili ovom vakcinom. Pansion ne snosi odgovornost ukoliko se pas zarazi psećim kašljem jer ste dužni da ga adekvatno zaštitite u dogovoru sa Vašim veterinarom.
  5. Mora da bude očišćen od unutrašnjih parazita i da ima zaštitu protiv buva i krpelja – ukoliko Vaš pas nije redovno uzimao tablete protiv unutrašnjih parazita i glista, dehelmintizacija će biti obavljena pri prijemu u pansion. Takođe, pas će biti pregledan pre ulaska u zajedničke prostorije kako bi se utvrdilo da nema buve. Ukoliko ima buve, pansion neće primiti psa.
  6. Pas mora biti potpuno zdrav i imati dobar imunitet – kuce koje su prehlađene, imaju promene na koži nepoznatog uzroka ili slično, neće biti primljene u pansion zbog rizika od prenošenja bakterijskih i virusnih infekcija drugim psima u pansionu. Takođe, vrlo je važno da pas ima dobar imunitet – ukoliko je bolešljiv i osetljiv, postoji verovatnoća da će nakon boravka u pansionu da doživi neku vrstu reakcije – promena na koži, prehlada, virusna infekcija isključivo iz razloga što je promenio sredinu, ne dešava se često, ali se može desiti.  Takođe, ukoliko se nikad do sad niste odvajali od svog psa i ukoliko je jako vezan za vas, može da doživi stres prilikom ostavljanja u pansionu i da mu zbog toga oslabi imunitet. Imunitet se gradi redovnim kontaktom sa drugim psima, boravkom u prirodi, redovnim izvođenjem psa u parkove za pse ili u šetnju, kao i navikavanjem šteneta da ga od malena ostavljate na čuvanje nekome – bilo to pansion ili prijatelj, roditelj, rodbina i sl.
  7. Ženke ne smeju biti u teranju prilikom prijema u pansion niti tokom boravka u pansionu – najbolja opcija za Vas bi bila da sterilišete svog psa da ne biste došli u situaciju da negde morate hitno da putujete, Vaš pas tad bude u teranju i pansion ne može da ga primi. Poželjno je da mužjaci budu kastrirani.

PRIJEM PSA U PANSION

Ukoliko Vaš pas ispunjava sve navedene uslove, u tom slučaju može da boravi u našem pansionu. Procedura je sledeća:

1. Rezervacija mesta – mesto za psa se rezerviše u vansezoni barem dan ranije, a u letnjoj i zimskoj sezoni je poželjno rezervisati što ranije zbog velikih gužvi. Mesto možete rezervisati putem email adrese, vibera, SMS-a, putem poziva na broj 064/563-41-04, fejsbuk stranice ili instagram stranice. Uz obaveznu najavu, pansion je otvoren za posete i ukoliko želite da prvo vidite kako to sve izgleda pre nego što rezervišete mesto, slobodno nas kontaktirajte i zakažite posetu.

Ukoliko rezervišete mesto za psa u pansionu i ne javite nam da ćete otkazati boravak, li otkažete u zadnji momenat iz neopravdanih razloga, nećemo više primati vaše rezervacije kad vam sledeći put bude trebao boravak za psa. Iz tog razloga apelujemo da budete odgovorni i ažurni.

2. Prijem u pansion – prijem pasa vršimo kada to Vama odgovara, uz obaveznu najavu, do 21h.  Obavezno donosite potvrdu o vakcinaciji protiv besnila odn. plavi pasoš i hranu. Ukoliko pas ne jede granule već kuvanu hranu, skuvajte je unapred i donesite je zaleđenu. Kad dođete u pansion, zajedno popunjavamo prijemni list sa svim informacijama vezanim za psa i potpisujemo ugovor o čuvanju psa. U pansionu imamo krevete i igračke za pse tako da ne morate nositi svoje.

3. Boravak u pansionu – tokom boravka, možete da nas kontaktirate ukoliko želite da pitanje kako je Vaš pas, pri tome imajte u vidu da je briga o psima u pansionu prioritet i da ćemo Vam odgovoriti na poruku najverovatnije na kraju radnog vremena kad završimo sve obaveze vezane za pse i njihovu dobrobit.

4. Odjava iz pansiona i plaćanje – plaćanje se vrši kad se vratite po svog psa i tada obračuvanamo cenu ukupnog boravka. Preuzimanje pasa se vrši 0d 9h do 21h uz obaveznu najavu.

5. Nakon odlaska iz pansiona, ostavite nam recenziju na Fejsbuk stranici ili na Guglu. Bićemo vrlo zahvalni za povratne informacije.